8 tot en met

12 september 2021

Meet the Team Carla Boumans

Het WK tweespannen gaat over (nog maar) 15 dagen van start. We ronden zo ook onze voorstelronde af van de organisatie Limburg 2021. Ons laatste teamlid wat voorgesteld zal worden is Carla Boumans. 

Beste Carla, kun je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Carla Boumans, woonachtig in Best, 51 jaar en getrouwd met Wilco. Ik heb een curly coated retrevier, Drago, en een Fries tweespan: Willem en Tietse. Voorheen heb ik gewerkt als accountmanager bij een Belgisch kledingmerk. Mijn paardenvirus en latere obsessie zijn ontstaan in Engeland, waar ik 4 jaar heb gewoond, in verband met het bedrijf van mijn man. Inmiddels ruim 14 jaar geleden. Ik ben begonnen op de rug van het paard en nu al lange tijd erachter, op de bok. Ik heb bij terugkomst mijn koetsiersbewijs enkel- en tweespan gehaald bij Steenhof stables in Oirschot. Daarna heb ik mijn tweespan gekocht. Mijn man zei nog: “Zou je niet met 1 paard beginnen?” Ik ben begonnen met mendurance wedstrijden en nu ligt mijn focus op het dressuurmatig rijden met mijn tweespan, waarbij ik gebruik maak van verschillende technieken (grondwerk, verschillende longeer methodes, Tteam, dressuurmatig rijden), samen met mijn groom en ruiter Monique Uppelschoten. Als het enigszins lukt, gaan we graag trainen bij Johan Hamminga en Tor van den Berge. Helaas lukt het niet altijd vanwege mijn gezondheid. De energie die ik heb, stop ik dan ook geheel in de training van mijn paarden. Ik vind het belangrijk dat het paard een complete opleiding krijgt, om er zo een soepel en sterk paard van te kunnen maken, zodat het goed zijn werk binnen de sport kan laten zien. Mijn verdere hobby’s zijn wandelen en het verzamelen van ziektes. (Daar ben ik heel goed in!)

 

Wat is jouw rol binnen Limburg 2021?
Mijn rol binnen Limburg 2021 is het contact leggen met en het onderhouden van standhouders en sponsoren. Ze hebben mij het afgelopen jaar gevraagd om deze rol te vervullen. Dat lijkt me een leuke uitdaging!

Waar kijk jij in het kader van Limburg 2021 het meeste naar uit?
Ik kijk het meest uit naar dat we, ondanks deze rare corona tijd, een mooi wereldkampioenschap kunnen neerzetten. Helemaal vanwege de weinige wedstrijden dit jaar, hoop ik op een fantastisch en sportief kampioenschap.

Terug naar nieuws
Meet the Team Carla Boumans

© World Horse Driving 2022
Created by