8 tot en met

12 september 2021

WK Limburg 2021 mikt op recordaantal deelnemers

Van 8 tot en met 12 september staat de 20e editie van het Wereldkampioenschap voor tweespan paarden op de agenda in Kronenberg. Het organisatiecomité van Limburg 2021 mikt op een recordaantal deelnemers.

Het FEI vraagprogramma is onlangs goedgekeurd waarin de organisatie heeft aangegeven tussen de zeven en negen deelnemers per land te kunnen accepteren. Vorig jaar is er een nieuwe FEI-regel ingegaan waarbij het aantal deelnemers uit eigen land en uit het buitenland gelijk zijn getrokken. Tijdens de laatste editie in Drebkau 2019 kwamen er 82 deelnemers uit 24 landen aan de start: “Wij zijn er volledig op ingericht om rond de 90 tweespanrijders te kunnen ontvangen,” licht Limburg 2021-voorzitter Nico Rijnbende toe. “Uiteraard moeten we eerst kijken hoeveel landen zich melden voor deelname en op basis daarvan kunnen we bepalen hoeveel rijders we definitief per land kunnen toelaten. Maar wij willen zo veel mogelijk tweespanrijders de gelegenheid geven te starten op dit prachtige  WK. Met name voor de Nederlandse menners is dit een unieke kans om voor het eerst in de geschiedenis op eigen bodem te excelleren.”

Het jurycorps op het WK bestaat uit een internationaal panel van zeer hoog niveau, geleid door voorzitter Anne Marie Turbé uit Frankrijk. Het corps wordt gecompleteerd met Andrew Counsell (Groot-Brittannië), Pia Skar (Denemarken), Barry Capstick (Ierland) en Jan-Erik Pålsson (Zweden). De zeer ervaren WK-parcoursbouwer Jeroen Houterman uit het nabijgelegen Meterik is verantwoordelijk voor de parcoursbouw.

De wedstrijd begint op woensdag 8 september met de veterinaire keuring van de paarden, gevolgd door de dressuur op donderdag 9 en vrijdag 10 september. Op zaterdag 11 september is de spectaculaire marathon en op zondag 12 september weten we na de spannende vaardigheid wie de individuele-en teammedailles in ontvangst mogen nemen.

Naast de sport is er voor ieder wat wils. Zo is er een basisscholenprogramme, een seniorendag, een Businessdag, Bixie wedstrijden en het gezellige Liefde Emotie Food Festival.

De voorverkoop is inmiddels gestart!

Terug naar nieuws
WK Limburg 2021 mikt op recordaantal deelnemers

© World Horse Driving 2022
Created by