8 tot en met

12 september 2021

Meet the team: Maud Smedts

Graag stellen wij een aantal mensen voor die nauw betrokken zijn bij de organisatie van Limburg 2021. De voorbereidingen voor dit WK tweespannen zijn in volle gang. Deze keer is Maud Smedts aan de beurt. 

Beste Maud, kun je iets over jezelf vertellen?
Mijn naam is Maud Smedts en ik ben 36 jaar. Ik ben getrouwd met Klaas Besieux en ik ben moeder van Sebas (6 jaar) en Gaelle (4 jaar). We wonen in Ospel. Van beroep ben ik dierenarts en beheer ik een eigen praktijk voor tandheelkunde bij paarden. Ik ben zelf ook actief in de mensport. Ik heb op internationaal niveau gereden met Elijah, een 12-jarige KWPN-ruin (Rousseau x Sandreo). Daarnaast ben ik ook FEI treating veterinarian wat inhoudt dat ik als dierenarts kan functioneren op internationale wedstrijden. Zo was ik afgelopen herfst teamveterinair voor zowel Canada als Nederland op het Wereldkampioenschap enkelspan paarden in Pau, Frankrijk. 

Wat is jouw rol binnen Limburg 2021? 
Bij Limburg 2021 neem ik met name de veterinaire kant voor mijn rekening. Ik ben secretaris van Horse Driving Kronenberg en vanuit die functie ben ik destijds benaderd door Jeroen Houterman met de vraag of ik interesse had om mij aan te sluiten bij de organisatie Limburg 2021.

Waar kijk jij in het kader van Limburg 2021 het meest naar uit?
Het is misschien wat cliché, maar ik kijk dit jaar uit naar het plaatsvinden van het WK 2021! In welke vorm en met welke mogelijkheden, is voor mij ondergeschikt aan het perspectief dat we weer kunnen rijden. En ik ben ervan overtuigd dat ik deze mening deel met het merendeel van de menners. 

Terug naar nieuws
Meet the team: Maud Smedts

© World Horse Driving 2022
Created by