8 tot en met

12 september 2021

Partner Up: Center Parcs Het Meerdal & Limburgse Peel

In deze vierde editie van Partner Up komt onze partner Center Parcs aan bod. Center Parcs heeft een grote naamsbekendheid in de regio, waaronder de regiogasten die regelmatig de parken weten te vinden voor een dagje uit of een dagje zwemmen in één van de Aqua Mundo’s. Verder zijn Center Parcs Het Meerdal en de Limburgse Peel nauw verbonden of hebben goede samenwerkingen met bedrijven in de regio en uiteraard de Gemeente Horst aan de Maas en zo ook Limburg 2021. We spreken met Yvon Custers, secretaris General Manager Het Meerdal & Limburgse Peel.

In 1967 ontstond Center Parcs. De zakenman Piet Derksen kreeg in eerste instantie een stuk grond aangeboden in de buurt van Reuver, waar hij een jaar later het eerste vakantiepark Sporthuis Centrum de Lommerbergen opende. Yvon vertelt hierover: “In deze tijd was er ​​in De Lommerbergen al alles wat een gast voor een comfortabele vakantie midden in de natuur nodig heeft, zonder ervoor weg te hoeven gaan – maar dan veel eenvoudiger en meer bescheiden dan in de huidige Center Parcs parken. Na het openen van een aantal parken, werd in 1971 Het Meerdal geopend. In 2002 werd Center Parcs samengevoegd met deze voorheen belangrijkste concurrent Gran Dorado. Het huidige Limburgse Peel, destijds Gran Dorado Loohorst genaamd, vindt haar oorsprong in 1980.”

Center Parcs beheert momenteel 27 vakantieparken die elk een unieke ervaring willen meegeven aan haar gasten. Yvon Custers vertelt: “Gelegen midden in de natuur in een prachtige omgeving dichtbij. Het hele jaar door, voor elke leeftijd en er valt altijd iets nieuws te beleven. Ieder z’n Center Parcs! Center Parcs staat dan ook voor echt samenzijn, even ertussenuit midden in de natuur. Ieder op zijn eigen manier en toch samen”.

De samenwerking tussen Center Parcs en Limburg 2021, ontstond in 2015. “De juryleden van internationale komaf hadden een plek nodig om te overnachten gedurende de Internationale menwedstrijden, die destijds nog in Horst plaatsvonden. Sinds die tijd hebben de organisaties elkaar gevonden en overnachten bezoekers en staff van diverse wedstrijden bij Limburgse Peel. Tevens een erg leuke dag uit voor gasten van Center Parcs Limburgse Peel en Het Meerdal,” aldus Yvon Custers.

Center Parcs is al in verschillende facetten verbonden met de regio, zoals je eerder hebt kunnen lezen. Center Parcs zou dan ook graag gezien worden als een zeer gastvrij bedrijf, Yvon zegt hierover: “Middenin en met aandacht voor de natuur, dat altijd bezig is met vernieuwingen waarbij plezier en ontspanning van de gasten voorop staat en waar medewerkers met plezier naar hun werk gaan. Zo staat Center Parcs ook voor onbezorgd op vakantie kunnen gaan.”

De toekomstvisie van Center Parcs is dan ook dat het de nieuwe standaard zet in familievakanties. “Dit blijven we doen met duurzaamheid als basis, met alles wat we doen. Dat betekent zorgvuldig omgaan met alle flora en fauna, aandacht schenken aan de mensen om ons heen en een fijne leefomgeving achterlaten voor de volgende generaties. Onze missie is om de natuurlijke rijkdom te koesteren en goed te doen voor de mensen om ons heen,” aldus Yvon Custers.

Terug naar nieuws
Partner Up: Center Parcs Het Meerdal & Limburgse Peel

© World Horse Driving 2022
Created by