8 tot en met

12 september 2021

D(r)ivers Limburg 2021 nr. 3: Jeroen Houterman

D(r)ivers Limburg 2021 is een kettingbrief waarmee we diverse stakeholders aan het woord laten over het WK tweespannen Limburg 2021. De kettingbrief werd de vorige keer door Hilko Mak geschreven, die de volgende vraag voorlegde aan Jeroen Houterman:

 “Jeroen, je kweekt cactussen. Van die niet aaibare stekelige planten. Een niet aaibare, maar ook een harde plant die groeit waar andere planten het voor gezien houden. Een plant waar je niet zo gauw tegen praat om zijn stekeligheden. Paarden daarentegen zijn gevoelsdieren en aaibaar. Hoe combineer jij je werk met het kweken van stekelige cactussen, versus je hobby het aaibare en gevoelige paard?" 

Ik zie juist wel heel veel overeenkomsten tussen paarden en cactussen. Beiden moet je voorzichtig benaderen, je moet goed opletten met water en zorgen voor de juiste voeding. Je kan ze allebei niet verwaarlozen, beiden vragen je uiterste aandacht. Als je het goed doet, krijg je er een beter product (paard of cactus) voor terug. Deze zitten dan beter in hun vel, goed van kleur, en staan er gezond bij. Het doel is om bij beiden het uiterste eruit te halen en het perfecte eindproduct af te leveren. En mocht ik dan overdag te veel (cactus) prikkels hebben gehad, dan is er niets mooier om daarna je rust weer te vinden bij de paarden.

Jeroen geeft het stokje van D(r)ivers Limburg 2021 door aan bondscoach mennen, Ad Aarts:

“Hoi Ad, zoals je weet is het WK tweespannen voor het eerst in Nederland. Wat zijn jouw doelen met betrekking tot dit WK en hoe denk jij deze te gaan bereiken? Zoals je weet hebben de enkelspannen in 2018 op dezelfde terreinen 2 keer goed gewonnen, denk je dat je dit kan evenaren?”

Het antwoord van Ad wordt over een aantal weken gepubliceerd.

________________________________________________________________

 

 

 

Terug naar nieuws
D(r)ivers Limburg 2021 nr. 3: Jeroen Houterman

© World Horse Driving 2022
Created by