8 tot en met

12 september 2021

Zilver voor WK-ambassadeur Stan van Eijk op Nederlands Kampioenschap

Afgelopen weekend was de prachtige wedstrijd in Maasdijk het strijdtoneel van het Nederlands Kampioenschap tweespannen, een belangrijke opmars richting het WK Limburg 2021 dat van 6 tot en met 12 september wordt gehouden in Kronenberg. Het goud ging naar Twentenaar Raymond Letteboer, Stan sleepte de zilveren medaille binnen en het brons werd opgeëist door mede-organisator Ton Vreugdenhil.

Titelverdediger Stan van Eijk had voor het eerst de 8-jarige Harvey (bijnaam Snuggles) opgesteld. Hij reed een prima dressuurproef met een goede stelling en buiging en werd vijfde in dit onderdeel. In de marathon gaf Stan vol gas en klom op naar de vijfde plaats in het tussenklassement.

In het fraaie afsluitende vaardigheidsparcours lukte het niemand bij de tweespannen om foutloos te rijden. Stan reed echter vlot en gecontroleerd rond en zette het beste resultaat neer. Alleen poortje 13 moest het ontgelden, maar de tijd was voor hem geen probleem. Uiteindelijk leverde hem dit de zilveren medaille op!

“Knappe Snuggles! Ons dressuurpaard heeft de taken van Zorac moeten overnemen in de marathon en de vaardigheid op het NK,” zo schrijft Stan op zijn Facebook pagina. “Gelukkig voor hem stond onze oud gediende Jones er naast. Jones, al 5 jaar achter elkaar Nederlands kampioen in de vaardigheid!”

Stan schrijft verder: “Helemaal tevreden ben ik niet, want de paarden laten de laatste maanden zien dat ze veel meer kunnen dan wat we nu hebben laten zien. Maar daar werken we aan voor de volgende wedstrijden.”

Foto: Photowerken

 

Terug naar nieuws
Zilver voor WK-ambassadeur Stan van Eijk op Nederlands Kampioenschap

© World Horse Driving 2022
Created by