8 tot en met

12 september 2021

D(r)ivers Limburg 2021 nr. 2: Hilko Mak

D(r)ivers Limburg 2021 is een kettingbrief waarmee we diverse stakeholders aan het woord laten over het WK tweespannen Limburg 2021. De kettingbrief werd gestart door WK- voorzitter Nico Rijnbende die de volgende vraag aan Hilko Mak stelde:

“Hilko, jij bent zelf een breedtesport paardenliefhebber en hebt ook aangespannen gereden. Tot voor kort was je burgemeester van de gemeente Deurne. Hoe kijk jij als voormalig bestuurder van een gemeente naar een dergelijk evenement?”

Het is voor een bestuurder natuurlijk fantastisch als er in zijn of haar gemeente zo’n prachtig paardensportevenement wordt georganiseerd. Een Wereldkampioenschap spreekt veel liefhebbers van de paardensport aan en als gemeente (of provincie) heb je niet ieder jaar zo’n aansprekend evenement in huis! Je moet als gemeente natuurlijk ook een geschikte locatie hebben waar je zo’n wedstrijd kunt organiseren. Met Equestrian Centre de Peelbergen heeft de gemeente Horst aan de Maas niet alleen een bijzonder geschikte, maar ook een aansprekende locatie tot haar beschikking. Een accommodatie waar de internationale paardensport in zijn breedte graag naar toe komt voor de wedstrijden. Ook de bezoekers kijken uit naar het WK van 8 tot en met 12 september op De Peelbergen om de wereldtop met hun tweespannen aan het werk te zien. Maar het is natuurlijk ook een moment om elkaar weer te ontmoeten. Dit WK biedt tevens mogelijkheden om de Euregio meer te betrekken bij de lokale en provinciale economische ontwikkelingen. Dit WK kun je alleen organiseren als je voldoende sponsoren en vrijwilligers hebt, waarbij de gemeente en provincie zich niet onbetuigd laten! Ik kijk uit naar het WK Limburg 2021 op De Peelbergen. Het geeft de provincie Limburg en de gemeente Horst aan de Maas uitstraling en het zet de paardensport op de kaart waar ik als paardensportliefhebber erg van geniet!

Hilko geeft het stokje van D(r)ivers Limburg 2021 door aan Jeroen Houterman:

“Jeroen je kweekt cactussen. Van die niet aaibare stekelige planten. Een niet aaibare maar ook een harde plant die groeit waar andere planten het voor gezien houden. Een plant waar je niet zo gauw tegen praat om zijn stekeligheden. Paarden zijn gevoelsdieren en aaibaar. Hoe combineer jij je werk met het kweken van stekelige cactussen versus je hobby het aaibare en gevoelig paard?”

Het antwoord van Jeroen wordt over een aantal weken gepubliceerd. 

 

Terug naar nieuws
D(r)ivers Limburg 2021 nr. 2: Hilko Mak

© World Horse Driving 2022
Created by