8 tot en met

12 september 2021

Partner Up: Limburg Paardensport

In deze derde editie van Partner Up komt onze partner Limburg Paardensport aan bod. Limburg Paardensport jaagt nieuwe ontwikkelingen aan zoals ook de organisatie van het WK tweespannen Limburg 2021 en is in de lead voor de organisatie van het MKB Business event en scholenprogramma tijdens het WK. We spreken met Cissy Schuring, manager van Limburg Paardensport.

10 jaar geleden werd het Limburgs Paardensportplan gepresenteerd vanuit de ambitie van de Limburgse paardensector om de positie van Limburg als dé paardenprovincie van Nederland te versterken. Paardensport en wielersport zijn de twee provinciale speerpuntsporten waarop provincie Limburg extra investeert. Cissy Schuring vertelt hierover: “Ik ben in 2011 gestart als programmamanager van dat plan om onder andere verbindingen te leggen binnen de sector en met overheden, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. De sector is enorm versnipperd en kent vele verschillende partijen en belangen. In 2014 is de Stichting Limburg Paardensport opgericht en inmiddels hebben wij ruim 25 samenwerkingspartners. Ons doel is het versterken van de paardensport en paardenhouderij in de regio. Wij jagen nieuwe ontwikkelingen aan en leggen verbindingen.”

Door samenwerking met de 25 aangesloten partners is er ruimte voor doorontwikkeling van de hippische dynamiek in de regio. Cissy Schuring vertelt hierover: “De stichting vergroot de sociaal-economische impact van de sector door verbinden, faciliteren, entameren en inspireren. De doelstellingen van de stichting zijn uitgewerkt in vijf pijlers: economie, sport, opleidingen, landschap en branding.

Limburg Paardensport faciliteert vanuit haar netwerk richting ondernemers, verenigingen, gemeenten en organisatoren van evenementen. “Wij creëren toegevoegde waarde via ondersteuning bij allerlei vraagstukken en ambities. Van bijvoorbeeld nieuwe sportactiviteiten en kennisontwikkeling tot hulp bij ontwikkeling van hippische bedrijfs- en sportlocaties via onze speciaal opgerichte Hippische Adviesgroep. Door internationaal hoogwaardige faciliteiten te ontwikkelen zoals in de Peelbergen kunnen er makkelijker internationale events georganiseerd worden. Hierdoor kunnen we nu bijvoorbeeld voor de eerste keer in Nederland het WK tweespannen organiseren in Kronenberg,” aldus Cissy Schuring.

“Ons motto is “Samen succesvol in de regio!”, samen kom je immers verder dan alleen! “Onze stip op de horizon voor 2030 is Limburg positioneren als een van de mondiale hippische hotspots. Het thema van Limburg 2021 “Connecting the World Horse wide” sluit hier dus ook perfect op aan. Verbinding naar zowel de regio als internationaal, daar leent onze unieke paardensport zich uitzonderlijk goed voor!”

 

Lees hier meer over Limburg Paardensport. 

Terug naar nieuws
Partner Up: Limburg Paardensport

© World Horse Driving 2022
Created by