8 tot en met

12 september 2021

D(r)ivers Limburg 2021 nr. 1: Nico Rijnbende

D(r)ivers Limburg 2021 is een kettingbrief waarmee we diverse stakeholders aan het woord laten over het WK tweespannen Limburg 2021. Onze voorzitter Nico Rijnbende geeft antwoord op de eerste vraag van D(r)ivers Limburg 2021:

Wat is de toegevoegde waarde van Limburg 2021 voor de regio?

Het WK tweespannen Limburg 2021 is een paardensportevenement dat voor de eerste keer in Nederland wordt georganiseerd. Het wordt gehouden op de terreinen van Grandorse, een hippische locatie die mede mogelijk is gemaakt door de Provincie Limburg en de Gemeente Horst aan de Maas. Deze unieke locatie leent zich zowel voor topsport- als breedtesport activiteiten.

Voor de inwoners van Limburg is dit een prachtige gelegenheid om kennis te maken met de wereldtop van rijders met twee paarden voor de koets. Het vindt als het ware in hun achtertuin plaats. Wij organiseren dit evenement in nauwe samenwerking met de overheden en het bedrijfsleven. Ons doel is om de regio nauw te betrekken en Limburg als veelzijdige provincie wereldwijd uit te dragen.

Naast de sport organiseren wij samen met Limburg Paardensport en het Limburgse bedrijfsleven diverse nevenactiviteiten die de sport, het publiek en het zakenleven samenbrengen. De bedrijven kunnen zich voorstellen en met elkaar en het publiek in contact komen waarbij iedereen kennis kan maken met de unieke locatie en de mooie sport.

In onze ogen is dit een krachtige formule waar wij als Stichting Limburg 2021 graag onze bijdrage aan leveren en die nauw aansluit bij ons motto ‘Connecting the world HorseWide.’

Nico geeft het stokje van D(r)ivers Limburg 2021 door aan Hilko Mak:

“Hilko, jij bent zelf een breedtesport paardenliefhebber en hebt ook aangespannen gereden. Tot voor kort was je burgemeester van de gemeente Deurne. Hoe kijk jij als bestuurder van een gemeente naar een dergelijk evenement?”

Het antwoord van Hilko wordt over een aantal weken gepubliceerd.

Terug naar nieuws
D(r)ivers Limburg 2021 nr. 1: Nico Rijnbende

© World Horse Driving 2022
Created by