8 tot en met

12 september 2021

Meet the team: Hilko Mak

MEET THE TEAM! 

De komende maanden stellen wij een aantal mensen voor die nauw betrokken zijn bij de organisatie van Limburg 2021. De voorbereidingen voor dit WK tweespannen zijn inmiddels in volle gang. Deze keer komt ons bestuurslid Hilko Mak aan bod.   

Beste Hilko, kun je iets over jezelf vertellen?
Ik ben Hilko Mak en 66 jaar geleden geboren in Krimpen aan den IJssel. Toen ik vierenhalf jaar oud was zijn wij verhuisd naar Nijmegen, waar ik mijn jeugd heb doorgebracht. Hierna heb ik in Beuningen en Deurne gewoond. Na 10 jaar burgemeester van Deurne te zijn geweest ben ik op 1 februari 2021 gestopt. Ik woon nu samen met mijn levenspartner Tina Verspagen in Groesbeek. Tina is geboren in Benzenrade bij Heerlen en via haar heb ik al jaren een nauwe band met Limburg. Mijn zoon Arjan woont al ruim 10 jaar in Parijs. Hij werkt daar als freelance fotograaf, maar door de coronacrisis is hij naar het bedrijfsleven overgestapt. Een van mijn hobby’s is paardrijden. Na dressuur en springen ben ik gaan mennen. Het ‘paardenbacil’ heeft mij te pakken gekregen en ik kom er niet meer van af. Mijn andere hobby’s zijn skiën, zeilen en het wandelen van de Nijmeegse Vierdaagse. Verder speel ik nog regelmatig op het kerkorgel tijdens de mis.

Wat is jouw rol binnen Limburg 2021? 
Ik heb affiniteit met het besturen van een gemeente en ik zie voor mij een rol als verbinder en intermediair tussen de gemeente, de Veiligheidsregio en andere betrokken instanties. Ik werd door voorzitter Nico Rijnbende gebeld met de vraag of ik in het bestuur van Limburg 2021 wilde plaatsnemen. Hij wist dat ik een paardensportliefhebber was met voorkeur voor het mennen. Als voormalig burgemeester kan ik een goede aanvulling op de bestuurssamenstelling zijn. Ik heb er even over moeten nadenken, maar nu ik wat meer tijd heb gekregen voor andere dingen, vind ik het leuk om weer wat voor de paardensport te kunnen betekenen. 

Waar kijk jij in het kader van Limburg 2021 het meeste naar uit?
Ik hoop dat we de coronacrisis in september zo goed als onder de duim hebben en dat we na afloop tegen elkaar kunnen zeggen: “Het was een fantastisch WK tweespannen en we hebben de paardensport in Limburg internationaal weer goed op de kaart gezet!”

Terug naar nieuws
Meet the team: Hilko Mak

© World Horse Driving 2022
Created by