8 tot en met

12 september 2021

Meet the team: Nico Rijnbende

MEET THE TEAM! 
 
De komende maanden stellen wij een aantal mensen voor die nauw betrokken zijn bij de organisatie van Limburg 2021. De voorbereidingen voor dit WK tweespannen zijn inmiddels in volle gang. Limburg 2021-voorzitter Nico Rijnbende geeft het startschot voor deze serie.
 
Beste Nico, vertel eens iets over jezelf
Mijn naam is Nico Rijnbende, ik ben 61 jaar jong, getrouwd met Maryse en wij hebben drie kinderen Luuk (28 jaar), Max (25 jaar) en Merle (22 jaar). Wij wonen in Melderslo op een mooie plek met voldoende ruimte waar we heerlijk van het buitenleven en ook onze hobby IJslandse paarden kunnen genieten. Verder vind ik het heerlijk om te koken waarbij de Italiaanse en Aziatische keuken mijn favoriet is. 
Maryse en ik hebben een VOF ‘Xtra4people’. Wij staan voor ondersteuning, ontwikkeling en groei van mens en organisaties. We werken met teams en individueel zowel op locatie als in onze eigen praktijkruimte. Bij de begeleiding worden ook de paarden als hulpmiddel ingezet.
 
Wat is jouw rol binnen Limburg 2021? 
Naast het ondernemerschap ben ik actief als bestuurder binnen de Paardensport. Ik ben voorzitter van de Stichting Limburg 2021. Ik ben de afgelopen jaren voorzitter geweest van Horse Driving Kronenberg (HDK) en heb mee mogen werken aan de ontwikkeling van Grandorse. Horse Driving Kronenberg is een stichting die nationale en internationale menwedstrijden organiseert op Grandorse. Grandorse is een zone met topfaciliteiten voor de paardensport waar op elk niveau elke discipline beoefend en bewonderd kan wordenHet eerste Wereldkampioenschap dat wij organiseerden op het gebied van mennen was in 2018, het gecombineerde Wereldkampioenschap voor enkelspan paarden en paramennen. Dit was uniek en het was voor het eerst dat het op deze wijze werd georganiseerd. Ik kijk er met trots op terug hoe wij als Stichting dit georganiseerd hebben. De accommodatie waar wij onze wedstrijden organiseren is van topniveau en dat houdt in dat we wedstrijden van wereldklasse hier kunnen organiseren. Nu staan we voor de uitdaging om het Wereldkampioenschap tweespannen van 8 tot en met 12 september 2021 te organiseren. 

Waar kijk jij in het kader van Limburg 2021 het meeste naar uit?
De uitdaging om gezamenlijk met het bestuur, commissieleden en vrijwilligers een fantastisch evenement te organiseren waar we met trots op terug kunnen kijken. Een evenement waar de sport, het bedrijfsleven en de inwoners van Limburg een gezamenlijk belevingsplatform hebben.
Terug naar nieuws
Meet the team: Nico Rijnbende

© World Horse Driving 2022
Created by