8 tot en met

12 september 2021

Sprookjesachtige opening WK Kronenberg

Nieuwsbericht gemaakt door Hoefnet official mediapartner of World Championships Kronenberg 2018

Het was vanavond een bijzondere opening van het Wereldkampioenschap enkelspannen en paramenners in attractiepark Toverland, dat zich vlakbij de terreinen van Grandorse bevindt.

Tot het laatste moment bleef het een verrassing hoe de openingsceremonie zou plaatsvinden. Deelnemers, hun aanhang en supporters begaven zich te voet naar de het schitterende attractiepark waar eerst gezellig een drankje werd genuttigd, rond de attractie ‘Merlin’s quest’.

Rond de klok van 20.30 uur nam de voorzitter van het organisatiecomité Nico Rijnbende het woord en verwelkomde de rijders, officials en hoogwaardigheidsbekleders. Daarna was het de beurt aan Anne Marie Turbé om namens de FEI de wereldkampioenschappen te openen. Vervolgens kwamen toespraken van commissaris van de Koning Theo Bovens en de burgemeester van Horst aan de Maas, Ina Leppink-Schuitema. Beiden gaven aan trots te zijn dat het WK op deze locatie plaatsvindt en benadrukten dat in Limburg de paardensport een hoofdrol heeft.

Alle deelnemers en hun begeleidingsteams werden getrakteerd op een boottochtje door ‘Merlin’s Quest’. Publiek en aanhang bevonden zich rond de attractie. Alle teams werden gepresenteerd met voor elk land een passend muziekje. Iedere minuut passeerde er weer een bootje met een team dat werd toegejuicht. Het werd een bijzonder onthaal en sfeervolle opening in een sprookjesachtige omgeving.

Morgen (woensdag 28 augustus) start om 8.30 uur de veterinaire keuring. ’s Middags vanaf 14.30 uur rijden de Paramenners hun dressuurproef. Morgenavond staat in het teken van de altijd gezellige landenavond waar de deelnemende landen kennis maken met elkaars meegebrachte culinaire specialiteiten.

Terug naar nieuws
Sprookjesachtige opening WK Kronenberg

© World Horse Driving 2022
Created by